Pages

Ads 468x60px

Ads

26 Mart 2013 Salı

Facebook fotolarınızı indirin!




Yıllardır üyesi olduğumuz Facebook, sıkça kullandığımız iletişim işlevlerinin yanında fotoğraflarımızı çevrimiçi olarak depoladığımız önemli bir hizmet haline geldi. Bunun en önemli nedeni, fotoğrafları arkadaşlarımızla rahatlıkla paylaşabilmemiz olsa gerek. Peki, Facebook'taki fotoğraflarınızı bir köşede saklıyor musunuz?

Facebook'a yüklediğiniz fotoğraflarınızı laptop'unuzda, masaüstünüzde veya bir harici diskte saklıyor olabilirsiniz. Peki, arkadaşlarınızın yüklediği ve etiketlendiğiniz fotoğraflar ne olacak?

Bu tür fotoğrafları yedeklemenize izin veren veya onları kolayca görüntülemenizi sağlayan araçlar var. İşte Facebook'ta fotoğraflarınızı bulmanızı ve saklamanızı kolay hale getiren 5 yol ve araç.

Facebook arşivinizi indirin: Facebook'a ait bir işlev olan verileri indirme işlevi sayesinde tüm verilerinizi bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Bu bilgiler içinde sadece fotoğraflar değil, diğer tüm verilerin de bulunacağını unutmayın.

Ayrıca arkadaşlarınızın sizi etiketlediği fotoğraflar, arşive dahil edilmeyecektir.

Verilerinizi indirmek için hesap ayarlarınıza gitmeniz ve "Facebook verilerinin kopyasını indir"e tıklamanız yeterli.

IFTTT: IFTTT ile Facebook'ta etiketlendiğiniz fotoğraflarınızı Dropbox'unuza aktarabilirsiniz. Kullanabileceğiniz çevrimiçi depolama hizmetleri arasında Google Drive, SkyDrive, Evernote ve fazlası da var.

Dilerseniz IFTTT'yi kullanarak fotoğraflarınızı sadece sizin görebileceğiniz bir Facebook albümünde de saklayabilirsiniz.